صنايع دستي ايلام

سوغات و صنايع دستي ايران

صنايع دستي ايلام

انواع صنايع دستي ايلام,چيغ بافي ايلام,صنايع دستي استان ايلام

صنايع دستي ايلام، به واسطه ي زندگي سنتي و عشايري در اين استان تنوع و رونق بسياري دارد. همچنين ايلام يكي از قديمي ترين بخش هاي ايران است كه هر كدام از صنايع دستي اين خطه مي تواند نشاني بر تمدن و اصالت آن باشد. با نگاهي مختصر به صنايع دستي استان ايلام مي توان فهميد كه سهم زيادي از صنايع دستي استان ايلام به محصولات دستبافت تعلق دارد و آن هم به دليل در دسترس بودن مواد اوليه مانند پشم است. همچنين توليد صنايع دستي بعد از كشاورزي و دامداري، از نظر اقتصادي جايگاه ويژه اي دارد. چيغ بافي، گليم برجسته و گيوه صنايع دستي ايلام هستند كه در ادامه به توضيح آن ها خواهيم پرداخت. هر كدام از موارد ذكر شده را مي توان بعنوان سوغات ايلام ياد كرد .

ديگر انواع صنايع دستي ايلام:

  • قالي بافي
  • موج بافي 
  • نمد مالي
  • بافت سياه چادر
  • جاجيم بافي 
  • سفالگري
  • عبا بافي
  • احرامي بافي
  • زيورآلات

 چيغ بافي ايلام

صنايع دستي ايلام,صنايع دستي شهر ايلام,صنايع دستي و سوغات ايلام

چيغ بافي از جمله صنايع دستي است كه با  ني درست مي شود و در دسته ي صنايع دستي حصيري قرار مي گيرد. عشاير از نوعي چادر بعنوان سرپناه استفاده مي كنند كه سقف آن از موي بز بافته مي شود و ديواره ي آن  بصورت حصيري از ني تهيه مي شود كه به آن چيغ مي گويند البته در بين عشاير به چيت معروف است. اين نوع صنايع دستي وارد زندگي هاي شهري هم شده است و گاهي در خانه ها براي پارتيشن بندي استفاده مي شوند.

گليم برجسته ايلام

گليم برجسته ايلام,گيوه ايلام

گليم طرح برجسته ايلام از قديمي ترين صنايع دستي و سوغات ايلام است و شايد بتوان ايلام را منشا پيدايش اين نوع بافت دانست. اين گليم، از تركيب قالي و گليم بوجود مي آيد از ويژگي هاي منحصر بفرد اين نوع گليم سبك وزن بودن آن است و هماهنگي بين رنگ و طرحش كه اين ويژگي ها بر ارزشش مي افزايد. در ايلام بافت اين گليم توسط زنان و دختران هنرمند انجام مي شود.

گيوه ايلام 

انواع صنايع دستي ايلام,چيغ بافي ايلام,صنايع دستي استان ايلام

گيوه كفشي است مناسب مناطق كوهستاني و صعب العبور كه يكي از رايج ترين صنايع دستي است كه مخصوصا در مناطق غرب كشور مي توان ديد. گيوه سبك و راحت است و بنوعي طراحي شده است كه رطوبت حاصل از آب و باران را جذب نمي كند. براي بافت گيوه سه مرحله مي توان تعريف كرد مرحله اول كه لايه رويه آن از پنبه بافته مي شود، پس از آن طراحي لايه ي زيرين آن كه تخت گيوه گفته مي شود و مقاوم و سخت است و در نهايت دوخت اين دو قسمت كه اين كار توسط گيوه دوز انجام مي شود. بافت اين گيوه ها هنور هم در برخي از شهر هاي استان ايلام به چشم مي خورد. 

منبع : نشاط آوران

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.